GGD ZUID LIMBURG HUURT EXTRA KANTOORRUIMTE IN HEERLEN

GGD ZUID LIMBURG HUURT EXTRA KANTOORRUIMTE IN HEERLEN

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) heeft namens het kabinet alle Nederlandse GGD’s opdracht gegeven, om op grote schaal bron- en contactonderzoeken uit te gaan voeren. Om aan deze eis tegemoet te kunnen komen en zo het Coronavirus binnen...

Lees meer

Vastgoednieuws

VJ brengt graag het volgende beleggingspand onder uw aandacht: Het betreft een kamerverhuurpand van circa 104 m² in Tilburg met veel mogelijkheden. Dit is mede mogelijk doordat het leeg zou kunnen worden opgeleverd. Lees meer. 
Het kabinet streeft ernaar samen met gemeenten, corporaties en andere betrokken partijen voor uiterlijk 1 januari 2022 10.000 extra woonplekken mét de benodigde begeleiding te realiseren voor dak- en thuisloze mensen. Eerder werd al bekend dat er €200 miljoen beschikbaar is voor de begeleiding van dak- en thuisloze mensen.
Amstelveense starters op de woningmarkt kunnen binnenkort makkelijker een gemeentelijke starterslening krijgen voor de aankoop van een eerste huis. Dat wil het college van B en W. “Van de huidige regeling wordt te weinig gebruik gemaakt“, zegt wethouder Rob Ellermeijer.
Door de coronacrisis ligt gezondheid binnen alle gebouwen onder een vergrootglas, maar de vastgoedcategorie met misschien wel de grootste opgave zijn de scholen. Dit type vastgoed is al te vaak onderbelicht. Tijd dat daar verandering in komt. 
Begin dit jaar kwam er een nieuwe toetreder op de Nederlandse markt voor professionele vastgoedhypotheken: De Nederlandse. Om hun dienstverlening verder uit te breiden zijn zij een samenwerking gestart met MO.servicing, onderdeel van Romeo Financiële Diensten. VJ sprak hierover met Edsel de Graaf, directeur bij MO.servicing, en Paul Wessels, algemeen directeur van De Nederlandse.
Roel Vollebregt die als COO voor de business line Infra deel uitmaakt van het Executive Committee van Koninklijke BAM Groep nv, heeft kenbaar gemaakt zijn loopbaan buiten BAM te willen vervolgen.
De adviseurs van de Hypotheekshop melden dat er voor starters een opgaande lijn valt te bespeuren bij het aanvragen van een hypotheek. Afhankelijk van een aantal factoren kunnen er meer mogelijkheden zijn omdat een deel van de huizenkopers op dit moment een pas op de plaats maakt.
VastgoedPartner heeft in de eerste 5 maanden van 2020 circa 16 huurovereenkomsten afgesloten voor de huur van circa 2.000 m² kantoorruimte in The Mixer aan de Landdrostlaan 51 te Apeldoorn. De huurders zijn heel divers; van accountantskantoor, financiële dienstverleners tot ICT bedrijven.
Berlin Hyp heeft aan ERES REIT een lening ter waarde van €63 miljoen verstrekt voor het mixed-use gebouw ‘de Kameleon’ in Amsterdam. Zo bestaat het pand uit circa 10.000 vierkante meter winkelruimte verdeeld over 28 units, met Albert Heijn en Aldi als de huurders, en circa 22.000 vierkante meter woonruimte verdeeld over 222 wooneenheden. 
Vanaf 1 juni 2020 hebben REDEPT en Cresa hun krachten gebundeld. Zij gaan in Nederland samen verder onder de naam REDEPT Cresa en richten zij zich op het aanbieden van dienstverlening exclusief voor huurders en gebruikers van zakelijk vastgoed.