Van Spauwen Vastgoed naar Spauwen | Werrij

Van Spauwen Vastgoed naar Spauwen | Werrij

Nadat particulier makelaar Marcel Werrij ruim een jaar geleden toetrad tot Spauwen Vastgoed, is de samenwerking tussen Jules Spauwen, Brenda Spauwen en Marcel Werrij in een stroomversnelling terecht gekomen. Dat resulteerde er eerder dit jaar al in dat het...

Lees meer
Verkocht binnen de beleggingssfeer

Verkocht binnen de beleggingssfeer

Spauwen Vastgoed heeft aan de Dr. Nolenslaan 155 in Sittard een bedrijfscomplex binnen de beleggingssfeer verkocht. Het pand omvat circa 1.300 m² hal plus kantoor / terrein en is langdurig verhuurd. Verkoper en koper zijn beide vastgoedprofessionals die door ons team...

Lees meer

Vastgoednieuws

Peter Hoogvliet van Stichting MeerWonen en Ralf Dressel van Bébouw Midreth de turnkey ontwerp- en realisatieovereenkomst ondertekend voor de bouw van 29 nul-op-de-meter sociale huurappartementen op de locatie van de voormalige Gerardusschool in Oude Wetering.
De Duitse belegger Patrizia heeft een 8.500 m2 grote kantorenportefeuille aangekocht van levensverzekeraar Onderlinge ’s Gravenhage. Het gaat om het voormalige hoofdkantoor aan de Zeestraat in Den Haag dat bestaat uit negen aangrenzende objecten.
Hoe meer particuliere investeerders in een buurt woningen kopen om te verhuren, hoe hoger de gemiddelde woningprijs, blijkt uit recent onderzoek van het Kadaster en UvA. Maar dat is niet de conclusie die minister Ollongren in haar brief aan de kamer heeft getrokken. “Het lijkt erop dat de minister de disclaimer die wij in ons onderzoek hebben gebruikt, anders interpreteert.\" 
Tijdens de ledenvergadering van NVM Business op 14 november 2019 is Sander Heidinga van het kantoor Kuijs Reinder Kakes gekozen als nieuwe voorzitter van de vakgroep. Hij volgt Marcel de Boer op die sinds mei 2014 voorzitter was.
Veel jongeren en starters komen vandaag de dag moeilijk aan goede huisvesting. Juist voor die groep willen ontwikkelaars Wibaut en AIVM concept ‘1828’ realiseren: betaalbare huurwoningen van 25 m2 of 50 m2 met een omvangrijk pakket aan collectieve voorzieningen in een aantrekkelijke woonomgeving. VJ sprak met Ernest van der Meijde en Jan Jaap van Kampen. 
Gistermiddag werden tijdens de MIPIM PropTech in New York de Global PropTech Awards 2019 uitgereikt. Holland ConTech & PropTech won de award in de categorie ‘Top Association’.
Flexibel bouwen begint aan steeds meer populariteit te winnen. Een van de bouwers gespecialiseerd in deze bouwmethode is ontwikkelende bouwer Plegt-Vos. VJ sprak met Jauke Klein, commercieel manager bij Plegt-Vos, over de voordelen van flexwonen en modulaire bouw en hoe het oplossingen biedt voor de uitdagingen van nu.
Dat de Kalverstraat nog altijd de duurste winkelstraat van ons land is, mag geen verbazing meer wekken. Maar welke Nederlandse winkelstraten volgen de Kalverstraat op de voet? Cushman & Wakefield zocht het uit.
Het Spaanse Neinver heeft bijna 80{79383c62ac11578b19b5a65eaff84689c4a60b4aacb039c41cc284c4cdcdb0b4} van de beschikbare retailruimte binnen Amsterdam The Style Outlets verhuurd. Bovendien de bouw van het project, eigendom van Neptune, een joint venture van Neinver en Nuveen, in volle gang. De opening staat gepland in de herfst van 2020. 
Per november is Ingrid Ploegmakers in dienst getreden bij Bureau Stedelijke Planning B.V. als Principal Consultant Detailhandel & Vrije Tijd. Ze gaat zich in haar nieuwe functie richten op strategische advisering rondom retail en vrije tijdsprojecten, zoals centrum- en beleidsvisies, vestigingsplaats- en Ladderonderzoeken.