SENZAI VERHUISD NAAR NIEUWE LOCATIE IN BRUNSSUM

SENZAI VERHUISD NAAR NIEUWE LOCATIE IN BRUNSSUM

Senzai is een onderneming die hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen en hun ouders begeleidt. Door de groeiende vraag naar haar dienstverlening was Senzai al langere tijd op zoek naar nieuwe passende huisvesting. Deze is nu gevonden aan de Prins Bernhardstraat 2B in...

Lees meer
Team Spauwen | Werrij breidt uit

Team Spauwen | Werrij breidt uit

Sinds 1 september maakt Nadia Weertman (26 - Langraaf) deel uit van het team van Spauwen l Werrij Makelaars uit Heerlen. Doordat Nadia recentelijk een opleiding tot juridisch medewerker is gestart, was zij binnen de makelaardij op zoek naar een langdurige stageplaats....

Lees meer

Vastgoednieuws

Rüdiger Dany vertrekt als Chief Operating Officer (COO) bij Multi met ingang van 1 januari 2021. Na drie jaar bij Multi te hebben gewerkt wil Dany nieuwe zakelijke mogelijkheden ontplooien. Patrick van Dooyeweert en Steven Poelman zullen in de toekomst samen de Raad van Bestuur van Multi Corporation vormen.
In het hart van Amsterdam Sciencepark is gestart met de bouw van Matrix 1, een zes verdiepingen tellend kantoren- en laboratoriumcomplex. Matrix 1 krijgt het BREAAM label Excellent, omdat het zo goed als energieneutraal is en bestaat uit een modulaire constructie die kan worden gedemonteerd. De oplevering van Matrix wordt in 2022 verwacht.
Het Brinkhuis bestaat uit diverse winkelvoorzieningen op de begane grond, waaronder de supermarkt Coop. Boven de winkelvoorzieningen worden zestien royale koopappartementen gerealiseerd. Met de start van de bouw wordt verder vorm gegeven aan de invulling van de Brink, gelegen in het hart van Hoef en Haag.
WP Retail Invest, gemeente Roosendaal en ondernemersvereniging Tolbergcentrum gaan samen de herontwikkeling van winkelcentrum Tolberg in Roosendaal realiseren. De omgevingsvergunning is inmiddels verleend en naar verwachting zullen de werkzaamheden eind maart of begin april 2021 van start gaan.
Woningcorporatie Lekstede Wonen heeft De Poort van West in Leerdam overgedragen aan KleurrijkWonen. Het complex aan het Burgemeester Meesplein bestaat uit 16 appartementen, 24 zorgstudio’s en een aantal ruimten voor zorg- en maatschappelijke functies. 
De verkoop van de eerste fase van het nieuwbouwproject DuinParc in Oosterheem te Zoetermeer is gestart. Het is één van de laatste ontwikkelingen in de wijk Oosterheem, grenzend aan het groen van het Bentwoud. In totaal worden er circa 125 woningen gerealiseerd door MRP Development. 
Vanaf januari 2021 treedt Laura Hovestad in dienst als Senior Consultant bij NL real estate - Knight Frank. Hovestad heeft hiervoor ca. 7 jaar gewerkt in het verhuurteam van CBRE.
Naar alle waarschijnlijkheid wordt de Wet op belastingen van rechtsverkeer 1970, oftewel overdrachtsbelasting, per 1 januari 2021 gewijzigd. Er gaan daardoor een aantal nieuwe spelregels gelden. Wat voor impact heeft dit op transformatieprojecten? Taxand bespreekt dit onderwerp tijdens een webinar op 21 december.
Het moederbedrijf van het inmiddels failliete warenhuisconcern Hudson’s Bay Netherlands moet tot 2027 huur betalen voor het winkelpand in Tilburg. En dit kan in de miljoenen lopen. Rechtbank Amsterdam oordeelde dat HBC Canada tot 2027 de concerngarantie moet nakomen met verhuurder Royalton, onderdeel van winkelvastgoedfonds Wereldhave. VJ sprak over de zaak met advocaat Evert Baart, vastgoedspecialist bij Van Diepen Van der Kroef.
Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft samen met onderzoeksbureau Locatus de huidige binnensteden onderzocht. Vanwege de impact van de coronapandemie verwachten zij een forse toename van winkelleegstand in Nederlandse binnensteden in 2022: meer dan veertig procent.