Your Lifestyle naar bedrijventerrein De Koumen

Your Lifestyle naar bedrijventerrein De Koumen

Onlangs heeft Your Lifestyle B.V. haar intrek genomen in een bedrijfsunit gelegen aan de Koumenweg 3 in Heerlen. De ruimte die langdurig wordt gehuurd omvat circa 500 m² bedrijfs- en kantoorruimte, alsmede een showroom. Huurder is als groothandel actief en verzorgd...

Lees meer

Vastgoednieuws

Gemeente Amsterdam heeft een regeling opgesteld voor getroffen huurders van gemeentepanden. Deze maatwerkregeling geldt voor bijvoorbeeld buurthuizen, kinderdagverblijven, winkels en horeca. Het gaat om huurders die zodanig getroffen zijn door de coronacrisis, dat zij enkel met financiële steun overeind kunnen blijven.
Na Roermond, start logistieke ontwikkelaar Panattoni Nederland ook een project in Ridderkerk. Het nieuwe distributiecentrum van circa 40.000 m2 wordt gerealiseerd op een herontwikkelingskavel van 6 hectare aan de Ringdijk. 
Volgens het nieuwe onderzoeksrapport van Savills zorgt de groei van de gaming-sector voor een substantiële en specifieke vraag naar vastgoed. Dit wordt bevestigd door het groeiende aantal vastgoedgebruikers binnen de markt, en een toename aan opgenomen vloeroppervlakte.
Van 21 september tot en met 25 september vindt de tiende editie van de Dutch Green Building Week plaats. #MadeinHolland is het thema van de week, waarmee DGBC Nederland internationaal op de kaart wil zetten. In verband met de coronacrisis wordt deze jubileumeditie voor een groot gedeelte online georganiseerd.
Een groeiend aantal gemeenten stapt over op de zelfbewoningsplicht, blijkt uit onderzoek van het FD. Hiermee willen gemeenten de lokale huizenmarkt betaalbaarder maken voor starters en mensen met een kleinere beurs. maar sluiten hiermee beleggers uit.
Deze maand start het groot onderhoud voor de 83 huurwoningen in Hof van Alfen. Woonforte gaat het gebouw in Alphen aan den Rijn isoleren en flink opknappen. Op het dak komen zonnepanelen. Het gebouw krijgt een facelift met nieuwe entree, frisse kleur op de kozijnen, nieuwe balkonhekken en nieuwe zonneschermen.
De Deense retail keten Normal opent 2 nieuwe vestigingen: op 14 augustus gaat de vestiging in Amsterdam open op de Nieuwendijk 118 en in oktober opent de keten haar deuren in de Herestraat in Groningen. Met deze openingen zal de keten, die in mei 2018 debuteerde in Nederland, 8 vestigingen in Nederland hebben. 
In april bleek uit onderzoek van Ortec Finance dat vakantiewoningen in Zeeland in trek waren, daarna volgde mei met een aantrekkende markt voor deze woningen op de Veluwe, deze maand ziet het onderzoeksbureau dat deze beweging zich verplaatst naar de kop van Overijssel en Zuidwest Drenthe. Is dit een blijvende trend?
Koninklijke BAM Groep heeft een zogenoemde waiver, oftewel vrijstelling, verkregen van de banken, die de doorlopende kredietfaciliteit verstrekken.
Afgelopen vrijdag heeft Rechtbank Amsterdam het faillissement uitgesproken van FNG Groep. Hiermee is het doek gevallen voor Miss Etam, Expresso, Claudia Sträter, Steps en Promiss. Volgens het bedrijf is een doorstart van de Nederlandse FNG-merken, of delen daarvan, nu kansrijker.