Limburgiastraat 41 HEERLEN

Home > Woning aanbod > Limburgiastraat 41 HEERLEN

Overzicht


Ga voor een virtuele tour, video en plattegronden van deze woning naar onze website en klik bij Limburgiastraat 41 Heerlen onder het kopje 'media' op de button 'virtuele tour'!

Nabij centrum Heerlen ligt in de wijk Meezenbroek dit zeer ruim woon-winkelpand. Dankzij de bestemming (gemengd) is het aan de nieuwe eigenaar om invulling aan dit mooie pand uit 1932 geven. Opnieuw als woon-winkelpand of wordt er gekozen om de begane grond (voormalige winkelruimte) bij de rest van de woning te betrekken, zodat er extreem veel woonruimte ontstaat *.

Op steenworp afstand van de woning...

Omschrijving


Ga voor een virtuele tour, video en plattegronden van deze woning naar onze website en klik bij Limburgiastraat 41 Heerlen onder het kopje 'media' op de button 'virtuele tour'!

Nabij centrum Heerlen ligt in de wijk Meezenbroek dit zeer ruim woon-winkelpand. Dankzij de bestemming (gemengd) is het aan de nieuwe eigenaar om invulling aan dit mooie pand uit 1932 geven. Opnieuw als woon-winkelpand of wordt er gekozen om de begane grond (voormalige winkelruimte) bij de rest van de woning te betrekken, zodat er extreem veel woonruimte ontstaat *.

Op steenworp afstand van de woning liggen diverse voorzieningen zoals winkels, scholen, groenvoorzieningen en het centrum van Heerlen. Tevens zijn de diverse uitvalswegen richting snelwegen en de binnen -en buitenring van Parkstad op slechts enkele minuten rijden gelegen. Al met al, een gunstige locatie, een zee aan ruimte aan mogelijkheden en dat voor een zeer betaalbare prijs!

Indeling

Begane grond/voormalige winkelruimte: Centrale hal, met opgang naar bovenwoning en trap naar kelder en toegang tot de winkelruimte.

De winkelruimte is verdeeld in diverse vertrekken en grotendeels voorzien van een plavuizen vloer en verlaagde plafonds. De grootste ruimte heeft maar liefst 90 m² oppervlakte en een glazen frontbreedte van ruim 5 m. De tweede ruimte aan de voorzijde is rechts gesitueerd van de ingang en heeft glazen frontbreedte van bijna 4 meter en een oppervlakte van ca. 27 m². Deze ruimte zou ook met gemak omgebouwd kunnen worden tot bijvoorbeeld garage en kan ook nog qua grootte worden aangepast. Beide fronten zijn voorzien van elektrische rolluiken.

Aangrenzend aan de grootste ruimte is nog een separate (kantoor)ruimte met van bijna 30 m². Achter door is er nog eens circa 70 m² vloeroppervlakte, verdeeld over drie ruimtes, o.a. voormalige werkplaatsen en magazijnruimte. Tevens is hier een toilet gesitueerd, evenals de verwarmingsketel voor de begane grond (deze is oud en aan vervanging toe). Mocht een toekomstig eigenaar er één grote woning van willen maken, dan zouden deze opstallen eventueel gesloopt kunnen worden, waardoor er een veel grotere achtertuin ontstaat.
Nu is de achtertuin beperkt tot een 60 m² en is volledig betegeld, met een kleine berging en achteringang, maar is uitbreiding hiervan dus zeker een mogelijkheid.

De begane grond biedt dus naast de mogelijkheid om een prachtige winkel te creëren, ook de mogelijkheid tot wonen en gelet op de grootte, kan er volledig levensloop bestendig gewoond worden op dit niveau.

Eerste verdieping:
Aparte entree naar ruime bovenwoning. De woonkamer van ca. 24 m² is voorzien van grote raampartijen gelegen aan de voorkant, parketvloer en heeft een speelse verbinding met de eetkeuken van ruim 20 m² (inclusief bijkeuken van ca. 4 m² met witgoed aansluitingen). De keuken kent een functioneel afwerkniveau en is slechts voorzien van de basis elementen Vanuit de keuken/woonkamer komt men in de achtergelegen slaapkamer van ca. 13 m² en de badkamer van 6 m² die voorzien is van wastafel, toilet, bidet en douche. De badkamer is net als de keuken gedateerd, maar functioneel.

Vanuit de overloop is de tweede slaapkamer bereikbaar van maar liefst 16 m² en vanuit de slaapkamer als vanuit de overloop heeft men toegang tot het royale dakterras van ca. 55 m². Het dakterras is gelegen op het westen en geeft ook nog toegang tot een berging van ca. 9 m².

Tweede verdieping:
Overloop met wederom twee slaapkamers van ca. 9 m² en 14 m² en tevens is hier nog aparte bergruimte waar ook de CV ketel is gesitueerd (eigendom, combi-ketel). Vanuit de overloop is een 2e dakterras van ca. 18 m² bereikbaar, alleen is de toegangsdeur defect/buiten gebruik.

Vliering: Vanuit de 2e verdieping is de vliering/zoder bereikbaar (losse trap) waar nog eens een ca. 17m2 aan bergruimte is.

Kelder: Vanuit de ontvangsthal is de kelder bereikbaar die met een kleine 9 m2 en stahoogte van bijna 1.80 m prima als voorraadkelder te gebruiken.

Bijzonderheden:
- De ramen zijn voorzien van dubbel glas en zijn deels van kunststof en deels van hard hout.
- Ruime gratis parkeergelegenheid voor het pand
- Het pand kent een functioneel afwerkniveau, upgrading zal waarschijnlijk wenselijk zijn
- Extreem veel ruimte, meer dan 360 m2 gebruiksoppervlakte!
- Gemengde bestemming, waardoor wonen-winkel mogelijk is of volledig wonen, waarbij er op begane grond levensloopnbestendig gewoond kan worden en ideaal is voor dubbele bewoning (1 huisnummer) *.
* De toestemming om in het gehele pand te wonen dient door koper nog geverifieerd te worden bij de gemeente Heerlen. Een en ander is reeds getoetst bij de gemeente en mondeling erkend, maar (nog) niet op schrift.

Kenmerken


Vraagprijs €215000 k.k.
Woonoppervlakte 364 m²
Straat Limburgiastraat
Huisnummer 41
Plaats HEERLEN
Status beschikbaar
Type Woonhuis
Soort woning eengezinswoning
Kenmerk bedrijfs- of dienstwoning
Bouwjaar 1931-1944
Kamers 16
Slaapkamers 4
Perceeloppervlakte 362 m²
Inhoud 1226 m³
Woonkamer woonkamer
Keuken open keuken
Ligging aan rustige weg, in woonwijk
Garage garage mogelijk
Tuin achtertuin
Tuin oppervlakte 60 m²

Ligging


Brochure


Vraagprijs: €215000 k.k.
Woonoppervlakte: 364 m²
Aantal kamers: 16
Neem contact met ons op