Dr. Calsstraat 26 LANDGRAAF

Home > Woning aanbod > Dr. Calsstraat 26 LANDGRAAF

Overzicht


GA VOOR EEN 3-D TOUR VAN DEZE WONING NAAR ONZE WEBSITE EN KLIK BIJ HET KOPJE 'MEDIA' OP DE BUTTON VIRTUELE TOUR!

Gelegen op zeer centrale ligging in Landgraaf, bieden wij deze stijlvol gerenoveerde jaren 30 woning aan, met een zee aan ruimte en mogelijkheden. Een deel van de woning is in 1993 gemoderniseerd, maar het overgrote deel is in de afgelopen twee/drie jaar gerenoveerd en heeft o.a. een ruim souterrain, 5 slaapkamers, twee buitenbergingen (die na renovatie ook als praktijk/kantoorruimte zouden kunnen dienen) en een ruime achtertuin, waar ook nog gemakkelijk een garage/carport gerealiseerd kan...

Omschrijving


GA VOOR EEN 3-D TOUR VAN DEZE WONING NAAR ONZE WEBSITE EN KLIK BIJ HET KOPJE 'MEDIA' OP DE BUTTON VIRTUELE TOUR!

Gelegen op zeer centrale ligging in Landgraaf, bieden wij deze stijlvol gerenoveerde jaren 30 woning aan, met een zee aan ruimte en mogelijkheden. Een deel van de woning is in 1993 gemoderniseerd, maar het overgrote deel is in de afgelopen twee/drie jaar gerenoveerd en heeft o.a. een ruim souterrain, 5 slaapkamers, twee buitenbergingen (die na renovatie ook als praktijk/kantoorruimte zouden kunnen dienen) en een ruime achtertuin, waar ook nog gemakkelijk een garage/carport gerealiseerd kan worden.

Het centrum van Schaesberg is op paar minuten lopen gelegen, waar alle dagelijkse voorzieningen aanwezig zijn. Het treinstation is op steenworp afstand en de buitenring op slechts paar autominuten rijden. Al met al een top woning, op een uitstekende locatie met alle dagelijkse voorzieningen, basis- en voortgezet onderwijs, diverse sportgelegenheden, openbaar vervoer en een bosrijke omgeving in de nabijheid!

Indeling

Begane grond:
De entree geeft toegang tot de hal met meterkast (gemoderniseerd en extra groepen) en bordestrap naar de verdieping. Vanuit deze hal is de woonkamer, keuken, toilet, kelder en achtertuin bereikbaar.

De woonkamer is verdeeld in twee open ruimtes, een eetkamer (14 m2) -en een zitgedeelte (16,5 m2) en doet dankzij de opgeschuurde originele houten planken (v.z.v. blanke lak die waterafstotend is) zeer sfeervol en warm aan.

De dichte keuken (11m2) is in 2019 volledig vervangen en voorzien van een vrijstaand Smeg 5 pits gas-electro fornuis met ruime oven, ingebouwde vaatwasser, afzuigkap en losstaande Amerikaanse koel/vriescombinatie. In de keuken is een elektrische boiler (eigendom) (gelet op de afstand naar de CV-ketel op de 2e verdieping). De keuken vloer is evenals het achterste deel van de gang en het toilet voorzien van een gecoate egalinevloer.

1e verdieping:
De eerste verdieping is te bereiken via de fraai geverfde trap in de hal. De overloop geeft toegang tot de sfeervolle en ruime slaapkamer aan de achterzijde (16 m2) en de volledig gerenoveerde badkamer die zo uit een woonmagazine kon zijn geplukt. De badkamer (ca. 10 m2) heeft een fraai losstaand ligbad, inloopdouche, 2e toilet, wastafelmeubel met grote verwarmde spiegel.

Via de badkamer komt men in de kamer aan de voorzijde (12 m2) en is net als de overloop, achterste slaapkamer en woonkamer voorzien van de originele planken vloer die ook opgeschuurd en gelakt zijn.

2e verdieping:
Op de tweede verdieping zijn drie (slaap)kamers en een aparte ruimte voor de CV-installatie (Intergas 2019, combi, huur), waarbij het geheel een eenvoudiger afwerkniveau kent dan de eerste twee verdiepingen. In totaliteit is er ruim 40 m2 aan vloeroppervlakte op deze verdieping en biedt daarmee diverse mogelijkheden. Vanuit de achterste kamer heeft men toegang (geen vaste trap) tot de vliering.

Vliering:
Gelet op alle ruimte in de woning, wordt de vliering niet of nauwelijks gebruikt en dankzij de vloerisolatie van de vliering heeft men ook weinig last van eventueel warmteverlies. Het dakbeschot van het zadeldak is voorzien van eternietplaten. Gelet op de goede staat van het dak is dit echter geen enkel bezwaar en kan ook naar de toekomst toe gerust blijven zitten (de wet die komen te vervallen is was alleen voor asbest wat blootgesteld werd aan de buitenkant, dit geldt dus nooit voor de binnenkant).

Kelder:
De zeer ruime kelder is voorzien van 3 ruimtes, waar ook de wasmachine aansluiting is gesitueerd. De drie ruimtes zijn respectievelijk ca. 5, 14 en 19 m2 groot en met bijna 2 meter sta hoogte voor diverse doeleinden geschikt.

Tuin
De recent aangelegde achtertuin kent twee bijgebouwen met vliering, waarvan eentje voorzien is van de oude keuken (met water en elektra) en samen ruim 20m2 is. Deze kunnen ideaal als hobbyruimte dienen, maar zouden ook na renovatie uitstekend dienst kunnen doen als praktijk/kantoor aan huis! Mede gelet op de separate achteringang die via de achterzijde bereikbaar is vanuit de straat de Brikkebekker. De hout-betonschuttingen en dubbele poort achterom zijn in 2021 geplaatst.

De achtertuin is gelegen op het Zuiden en dankzij de diepte (bijna 25m diep) kan hier ook een carport/garage (al dan niet na vergunning) gerealiseerd worden. De toegangsweg (145 m2) vanaf de Brikkerbekker is ook eigendom van nr. 26 (apart kadastraal nummer) en hier geldt een recht van overpad voor de overige bewoners die daar hun achteringang hebben.

De woning is grotendeels voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas en is in 1993 en in de afgelopen drie jaar stijlvol gerenoveerd en oprecht instapklaar te noemen!

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt, nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening en risico een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen, teneinde goed inzicht te verkrijgen over de onroerende zaak c.q. de staat van onderhoud.

Deze tekst mag slechts gezien worden als vrijblijvende informatie, waaraan geen verdere rechten en/of plichten ontleend kunnen worden.

Kenmerken


Vraagprijs €240000 k.k.
Woonoppervlakte 152 m²
Straat Dr. Calsstraat
Huisnummer 26
Plaats LANDGRAAF
Status verkocht
Type Woonhuis
Soort woning eengezinswoning
Bouwjaar 1906-1930
Kamers 12
Slaapkamers 4
Perceeloppervlakte 338 m²
Inhoud 764 m³
Woonkamer doorzonkamer
Keuken dichte keuken
Ligging in woonwijk
Garage garage mogelijk, parkeerplaats
Tuin achtertuin
Tuin oppervlakte 90 m²
Energie label E

Ligging


Brochure


Vraagprijs: €240000 k.k.
Woonoppervlakte: 152 m²
Aantal kamers: 12
Neem contact met ons op