GGD ZUID LIMBURG HUURT EXTRA KANTOORRUIMTE IN HEERLEN

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) heeft namens het kabinet alle Nederlandse GGD’s opdracht gegeven, om op grote schaal bron- en contactonderzoeken uit te gaan voeren. Om aan deze eis tegemoet te kunnen komen en zo het Coronavirus binnen kaders te kunnen monitoren, is het de bedoeling dat de GGD’s op 01 juni hiertoe zo ver als mogelijk operationeel zijn. Gevolg hiervan is dat de GGD Zuid Limburg op zoek moest naar 50 tot 100 extra werkplekken (circa 600 m² kantoor) binnen de regio.

Bedrijfsmakelaar Jules Spauwen van Spauwen I Werrij uit Heerlen begreep de urgentie en bood direct kantoorruimte aan binnen het historische pand ‘Lindestaete’, waar Regus, onderdeel van IWG en ‘s werelds grootste aanbieder van werkplekken en co-working ruimtes, gesitueerd is. Onderhavig kantoorgebouw is aan het markante Burgemeester de Hesselleplein 31 gelegen, nabij het stadshart van Heerlen en op loopafstand van het hoofdkantoor van de GGD Zuid Limburg. Spauwen geeft aan dat de keuze van de GGD voor deze locatie voort is gekomen uit een combinatie van factoren. Het pand is voor het beoogde doel uitstekend gesitueerd, qua omvang toereikend zodat eventuele uitbreiding nog plaats kan vinden en Regus beschikt over volledig ingerichte werkplekken met IT-aansluitingen, zodat ook de deadline van 01 juni haalbaar werd.

De duur van het contract is vooralsnog afhankelijk van de ontwikkeling van het virus, maar aangenomen mag worden dat de GGD tenminste het komende jaar gebruik zal blijven maken van de extra ruimte die nu is aangehuurd. Door deze verhuurtransactie is de vestiging van Regus Heerlen op enkele kamers na vrijwel geheel gevuld. Mocht de situatie er echter om vragen, dan zou een extra vleugel binnen het complex verder ingericht kunnen worden. Kortom flexibiliteit, snelheid en kwaliteit ten top. Spauwen eindigt met de opmerking dat in een periode waarin zowel huurders alsook verhuurders voor grote uitdagingen staan, zo’n transactie van harte welkom is. Dat de Coronacrisis soms ook een positieve uitwerking kan hebben is dan de spreekwoordelijke keerzijde binnen deze bizarre tijden.