Bremen Bouwadviseurs en Raedshuys Groep kopen ‘Maanstaete’ via Spauwen Vastgoed

Een ‘strategische huisvestingsalliantie’, zo zou je de aankoop van het kantoorgebouw aan de Parallelweg 2B in Heerlen kunnen noemen. Twee, innoverende, hard aan de weg timmerende bedrijven; Raedshuys Groep (o.a. Vequa Verzekeringen & Financiële diensten en Raedshuys Bedrijfsjuristen) uit Simpelveld en Bremen Bouwadviseurs met vestigingen in ’s-Hertogenbosch, Rotterdam en Heerlen, zagen de kans en sloegen de handen in één door binnen een partnership over te gaan tot aankoop van het complex, dat door Spauwen Vastgoed uit Heerlen namens Cromwell Property Group werd aangeboden.

Beide kopers zullen medio 2018 hun hoofdkantoren vestigen op deze nieuwe en inspirerende locatie. De keuze voor dit gebouw komt voort uit de uitstekende situering nabij de binnenstad van Heerlen en het in aanbouw verkerende Maankwartier, maar ook doordat de bereikbaarheid top is ten gevolge van een up to date openbaar vervoer en verkeersknooppunt rondom het object. Sergé Velraeds van de Raedshuys Groep geeft aan dat de beschikking over een eigen parkeerfaciliteit als een pre wordt ervaren, evenals de aanwezigheid van een aantal huurders, hetgeen de dynamiek van het pand en de omgeving ten goede komt. Hans Fiering van Bremen Bouwadviseurs is trots op de aanwezigheid van een zogenaamd ‘Groen Energielabel’, waardoor het gebouw eveneens een uitstekende basis vormt voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat beide ondernemingen hoog in het vaandel hebben staan. Mede gelet op de gebiedsontwikkeling zal het gebouw de naam Maanstaete gaan dragen, zo licht hij toe.

In de beleving van kopers vormt het complex dé ideale omgeving om de eerdere ervaringen met het Nieuwe Werken verder te ontwikkelen middels automatisering, maar ook door de invloeden vanuit het Agile-werken. Hans Fiering geeft aan ‘bij ons geen ballenbak of glijbanen, maar een professionele werkplek voorzien van pragmatische automatisering en comfort binnen een inspirerende omgeving’. Kortom: een gebouw dat ons de mogelijkheden biedt voor dynamische, innoverende en vooruitstrevende invulling, gekoppeld aan de ‘werkplek van morgen’.

Jules Spauwen van het gelijknamige vastgoedbedrijf wist kopers te overtuigen van de kans binnen de markt en partijen tot elkaar te brengen binnen een dynamische procesgang, waarbij meerdere gegadigden zich aandienden. Uiteraard is hij blij met deze bijzondere transactie, maar ook verheugd dat twee hoofdkantoren binnen de regio Parkstad gehuisvest blijven en een stuk leegstand op een markante plek in Heerlen op gepaste wijze weer invulling krijgt.