Sporenstraat 6 MAASTRICHT

Home > Bedrijfsmatig aanbod > Sporenstraat 6 MAASTRICHT

Overzicht


WINKELRUIMTE OP GOEDE STAND GELEGEN IN HARTJE MAASTRICHT

Aan de Sporenstraat 6 in Maastricht wordt op goede stand een winkelruimte te koop / huur aangeboden binnen het kernwinkelgebied van de stad. De verkoopruimte is geheel op begane grond gelegen, omvat ca. 45 m² VVO en maakt deel uit van een historisch woon / winkelobject, gelegen in een verbindingsstraat tussen de Grote Staat en het Sint Amorsplein. De ruimte kent een hoogwaardig afwerkniveau en is voorzien van een front van circa 5,50 m¹.

Situering / omgeving & de stad Maastricht

Het pand is gelegen in een sfeervolle verbindingsstraat tussen de Grote...

Omschrijving


WINKELRUIMTE OP GOEDE STAND GELEGEN IN HARTJE MAASTRICHT

Aan de Sporenstraat 6 in Maastricht wordt op goede stand een winkelruimte te koop / huur aangeboden binnen het kernwinkelgebied van de stad. De verkoopruimte is geheel op begane grond gelegen, omvat ca. 45 m² VVO en maakt deel uit van een historisch woon / winkelobject, gelegen in een verbindingsstraat tussen de Grote Staat en het Sint Amorsplein. De ruimte kent een hoogwaardig afwerkniveau en is voorzien van een front van circa 5,50 m¹.

Situering / omgeving & de stad Maastricht

Het pand is gelegen in een sfeervolle verbindingsstraat tussen de Grote Staat (dé winkelstraat van Maastricht) en het Sint Amorsplein. Het meest inspirerende horecaplein van Nederland (Het Vrijthof) ligt op enkele tientallen meters loopafstand en zorgt voor een bruisende dynamiek. De directe omgeving wordt verder gekenmerkt door de aanwezigheid van allerhande internationale, landelijke en lokale retailformules, zoals De Bijenkorf, H&M, G-Star, C&A, alsmede allerhande horecaconcepten. De stad Maastricht staat bekend om haar bourgondische karakter, gekoppeld aan een gegoed publiek. De historische binnenstad zorgt voor een flinke aantrekkingskracht. Dit blijkt niet alleen uit het massale winkelende publiek, maar ook uit de komst van vele miljoenen toeristen op jaarbasis. De aanwezigheid van de Universiteit Maastricht draagt in positieve zin bij aan de dynamiek van de binnenstad, hetgeen de exploitatie van commerciële ruimtes ten goede komt. De binnenstad is zowel per wagen alsook middels het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. In de directe omgeving kan volop betaald geparkeerd worden in meerdere parkeergarages.

Indeling / voorzieningen

De commerciële ruimte omvat circa 45 m² VVO, is geheel op begane grond gelegen en voorziet in een front van circa 5,5m¹. Door de combinatie van een natuurstenenvloer, karakteristieke houten balken in het plafond en een afgedekte authentieke wensput achter in de ruimte, is de unit uiterst sfeervol te noemen. Verder voorziet de ruimte in een pantry, toiletfaciliteit, CV-installatie en beschikt het over airconditioning.

Bestemming

De vigerende bestemming luidt 'Centrum', waardoor een breed gebruik is toegestaan. Gelet op de vigerende bestemming en ligging vormt gebruik middels retail de meest aannemelijke optie (zie voor meer info ook www.ruimtelijkeplannen.nl).

Kadastrale gegevens

Het object staat kadastraal bekend als gemeente Maastricht, sectie B, nummer 5039, appartementsindex A1. Hierbij is sprake van de 'Vereniging Van Eigenaars Sporenstraat 6 te Maastricht. Deze vereniging is 'slapend' en er zijn verder geen bijzonderheden bekend. Meer informatie op verzoek.

Prijsstelling

De vraagprijs bedraagt : € 259.000,= kosten koper (BTW is aangaande de verkoop niet van toepassing). De vraaghuurprijs bedraagt : € 18.000,= op jaarbasis c.q. € 1.500,= per maand.

Overige huuruitgangspunten

* huurbetaling - per maand vooraf te voldoen. * indexering - jaarlijks voor het eerst 1 jaar na huuringang op reguliere wijze. * BTW - is niet van toepassing aangaande de (ver)huur. * services - huurder regelt zelf de levering van gas, water en elektra. * opleverniveau - huidige staat, doch wel bezemschoon. * huurtermijn -bij voorkeur 5 jaar met telkens 5 jaar verlenging, doch een kortere termijn is bespreekbaar. * opzegtermijn - tenminste 12 maanden voor enig expiratiemoment (in geval van een kortere looptijd dan 2 jaar, 6 maanden opzegtermijn c.q. in overleg). * zekerheidsstelling - 3 maanden betalingsverplichting (huur => middels bankgarantie of waarborgsom). * contract - standaard ROZ-contract winkelruimte inclusief algemene bepalingen.

Overige elementen

* gebruik / bestemming -de vigerende bestemming luidt 'centrum', waarbij o.a. retail en dienstverlening zijn toegestaan. Huurder of koper dient zich zelf te vergewissen bij de gemeente Maastricht of het beoogde gebruik is toegestaan. * WOZ - de vigerende WOZ-waarde bedraagt € 200.000,= * VVE - de eigenaren van de objecten binnen de VVE (NB : Sporenstraat 6 en 8) zijn ieder zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan het eigen pand. Alleen onderhoud van het dak betreft een gezamenlijke verantwoordelijkheid (beiden 50%); - de bijdrage premie opstalverzekering bedraagt circa € 405,= / jaar. * beschikbaarheid -in principe per direct c.q. in overleg. * EPA - de eigenaar dient conform de wettelijke voorschriften aan koper / huurder een zogenaamd 'Energie Prestatieadvies Label' beschikbaar te stellen. * voorbehoud - er is te allen tijde sprake van een voorbehoud goedkeuring van de eigenaar.

Kenmerken


Hoofd bestemming winkelruimte
Neven bestemming kantoorruimte
Koopprijs €259000 k.k.
Huurprijs €18000 p.j. ( BTW: 21% )
Totaal vloeroppervlak 45 m²
Straat Sporenstraat
Huisnummer 6
Postcode 6211EB
Plaats MAASTRICHT
Provincie Limburg
Status beschikbaar
Ligging winkelgebied stadscentrum
Afstand afrit snelweg 2000 m - 3000 m
Afstand NS station 1500 m - 2000 m
Afstand bushalte < 500 m
Afstand bank < 500 m
Afstand ontspanning < 500 m
Afstand restaurant < 500 m
Afstand winkel < 500 m

Media


Ligging


Brochure


U kunt de brochure hier downloaden
Hoofdbestemming: winkelruimte
Koopprijs: €259000 k.k.
Huurprijs: €18000 p.j. ( BTW: 21% )
Totaal vloeroppervlak: 45m²
Neem contact met ons op