Maanplein 0ong Heerlen

Home > Bedrijfsmatig aanbod > Maanplein 0ong Heerlen

Overzicht


TE HUUR : DIVERSE HORECA - WINKELUNITS / KANTOORRUIMTES GESITUEERD IN HEERLENS MEEST PRESTIGIEUZE NIEUWE STADSDEEL!


De stad Heerlen vormt het hart van de regio Parkstad (circa 250.000 inwoners), waartoe onder andere ook de steden Kerkrade, Langraaf en Brunssum behoren. Binnen het stationsgebied in het centrum van Heerlen is medio 2019 het multifunctionele Maankwartier opgeleverd na een bouwperiode van circa 7 jaar. Dit unieke stadsdeel kent haar gelijke niet binnen de landsgrenzen. Enerzijds komt dit door het uiterst hoogwaardige en onder architectuur ontworpen uiterlijk van de nieuwbouw, anderzijds door de combinatie van functies, huurders,...

Omschrijving


TE HUUR : DIVERSE HORECA - WINKELUNITS / KANTOORRUIMTES GESITUEERD IN HEERLENS MEEST PRESTIGIEUZE NIEUWE STADSDEEL!


De stad Heerlen vormt het hart van de regio Parkstad (circa 250.000 inwoners), waartoe onder andere ook de steden Kerkrade, Langraaf en Brunssum behoren. Binnen het stationsgebied in het centrum van Heerlen is medio 2019 het multifunctionele Maankwartier opgeleverd na een bouwperiode van circa 7 jaar. Dit unieke stadsdeel kent haar gelijke niet binnen de landsgrenzen. Enerzijds komt dit door het uiterst hoogwaardige en onder architectuur ontworpen uiterlijk van de nieuwbouw, anderzijds door de combinatie van functies, huurders, bewoners en passanten c.q. gebruikers die het Maankwartier rijk is.

Naast commerciële ruimtes omvat onderhavig kwartier namelijk ook het centrale NS- en busstation van de stad Heerlen, evenals een hotel, supermarkt, parkings, taxatiecentrale, woningen, kantoren, enz. Door deze combinatie van elementen is op voorhand sprake van een toeloop aan vele miljoenen (!) bezoekers / passanten op jaarbasis, hetgeen de exploitatie van een winkel en of horecaonderneming ten goede komt.

Verdere toeloop wordt verwacht door bezoekers aan het centrum van Heerlen en of de grootste Woonboulevard van Europa (> 5 miljoen bezoekers op jaarbasis en hemelsbreed 2 KM verderop gesitueerd), alsmede ten gevolge van het feit dat Parkstad Limburg de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland betreft. Dit laatste is een gevolg van de situering nabij het Zuid Limburgse Heuvellandschap (miljoenen toeristen / fietsfanaten op jaarbasis), de aanwezigheid van toeristische trekpleisters zoals het Thermenmuseum, Gaia Zoo - Leisuredome - Museumplein Kerkrade, Snowworld, Mondo Verde, hoogste trappen van Nederland, enz, alsmede het gegeven dat binnen Heerlen zeer veel festivals en evenementen georganiseerd worden, zoals Cultura Nova en de Profronde.

Al deze elementen versterken het gebied en de stad en daarmee ook haar nieuwste attractie, te weten Hét Maankwartier!


Situering - omgeving - bereikbaarheid - parkeren

Het stadshart van Heerlen grenst letterlijk aan het kwartier. Dit centrum voorziet in een breed scala aan faciliteiten en voorzieningen, waaronder de aanwezigheid van vele landelijke en lokale retailers, shoppingcenters, dienstverleners, kantoren, schouwburg, bioscopen, horecafaciliteiten en inwoners, hetgeen de dynamiek ten goede komt.

Het centrum van Heerlen wordt hierbij niet alleen bezocht door inwoners uit de directe omgeving, doch ook door personen vanuit de euregio, waartoe steden zoals Maastricht, Aken of Hasselt behoren.

Doordat het centrale trein- en busstation van Heerlen deel uitmaakt van het Maankwartier mag gesproken worden over een uitstekende bereikbaarheid middels het openbaar vervoer. Per (vracht)wagen is het stadsdeel evenwel ook uitstekend bereikbaar middels doorgaande wegen, die in directe verbinding staan met de Ringweg Parkstad. Deze dubbelbaans verbindingsweg rondom het gebied kent directe aansluitingen op snelwegen richting Maastricht, Aken, Eindhoven of Antwerpen.

Het Maankwartier omvat twee ondergrondse (betaalde) parkeergarages, die plaats bieden aan vele honderden personenwagens. Enerzijds worden deze garages gebruikt voor de bewoners van de bovengelegen appartementen, anderzijds door huurders van de kantoren / commerciële ruimtes of derden / bezoekers.

Binnen het Maankwartier zijn al allerhande delen gevuld met partijen zoals supermarktketen Jumbo of Action, een hotel, diverse horecaondernemers, de NS (o.a. uitgifte loket / GWK, etc.), maar ook middels kantoorgebruikers zoals de gemeente Heerlen, UWV en Woningstichting Weller.

Rondom het Maanplein zijn meerdere units verhuurd, die naast horeca ook dienstverleners omvat. Het creëren van een echt horecaplein vormt een uitdaging die door verhuurder geambieerd wordt.


Indeling / beschikbare units

Het Maankwartier kan op hoofdlijnen worden verdeeld in drie gebieden : Noordzijde, Plaat en Zuidzijde.

De Noordzijde wordt ook wel 'Maanplein' genoemd en voorziet in meerdere commerciële units, die grotendeels op begane grond gesitueerd zijn en qua grootte variëren tussen circa 125 m² tot 350 m² per eenheid. Maanplein 52 omvat zelfs ruim 1.000 m² doch deze is verdeeld over meerdere lagen.

Op de plaat zijn eveneens nog enkele units (circa 110 _ 140 m²) beschikbaar, evenals 1.200 m² kantoor, verdeeld over meerdere lagen. De kantoorruimte is hierbij beschikbaar vanaf circa 250 m², waarbij het afwerkniveau in samenspraak nader kan worden afgestemd (casco vormt de basis).


Situering, metrages en huurprijsniveaus

Voor het actuele overzicht alsmede de daarin opgenomen overzichtstekening verwijzen wij u naar onze brochure die u op de site kunt downloaden.


Huuruitgangspunten

Huurbetaling :per maand vooraf te voldoen.

BTW : is van toepassing (21% toeslag op de huur).

Indexering : jaarlijks voor het eerst 1 jaar na huuringang op reguliere wijze.

Huurtermijn : in beginsel 5 jaar met telkens 5 jaar verlenging, doch zaken zijn bespreekbaar.

Opzegtermijn : tenminste 12 maanden voor enig expiratiemoment.

Services : verwarming en koeling middels aansluiting op het Mijnwaterproject vormt een verplichting (meer informatie op aanvraag). Het voorschot zal hiertoe in samenspraak met huurder worden vastgesteld. Huurder dient zelf de levering van elektra en water te verzorgen. Verder is huurder een bijdrage verschuldigd i.v.m. schoonmaak algemene ruimte en verlichting, aankleding enz. Verhuurder raamt de bijdrage voor bovengenoemde elementen op circa € 22,50 /m²/jr. ex. BTW.

Opleverniveau : 'casco' => afgewerkte cementdekvloer, ruwe wanden, vloer en plafond. Aansluitingen water en elektra tot in de meterkast.

Zekerheidstelling : 3 maanden betalingsverplichting (huur + BTW + services => bankgarantie of waarborgsom).

Aanvaarding : in principe per direct, doch wel t.a.t. onder voorbehoud akkoord verhuurder.

Contract : standaard ROZ-contract model winkel- of kantoorruimte (afhankelijk van het soort gebruik) inclusief algemene bepalingen.


Overige elementen

Bestemming : de vigerende bestemming luidt 'Centrum' hierbij is een breed scala aan activiteiten (o.a. retail, horeca, dienstverlening of kantoor) toegestaan.

Bezichtiging : een bezichtiging kan geheel vrijblijvend worden verzorgd in samenspraak via ons kantoor of de verhurend makelaar. Wij maken hier graag voldoende tijd voor vrij!

Kenmerken


Hoofd bestemming winkelruimte
Neven bestemming horeca
Huurprijs €125 per vierkante meter p.j. ( BTW: 21% )
Totaal vloeroppervlak 4661 m²
Straat Maanplein
Huisnummer 0ong
Postcode 6412AZ
Plaats Heerlen
Provincie Limburg
Status beschikbaar
Ligging stationslokatie, stadscentrum/dorpskern
Afstand afrit snelweg < 500 m
Afstand NS station < 500 m
Afstand bus knooppunt < 500 m
Afstand bushalte < 500 m
Afstand bank < 500 m
Afstand ontspanning < 500 m
Afstand restaurant < 500 m
Afstand winkel < 500 m

Media


Ligging


Brochure


U kunt de brochure hier downloaden
Hoofdbestemming: winkelruimte
Huurprijs: €125 per vierkante meter p.j. ( BTW: 21% )
Totaal vloeroppervlak: 4661m²
Neem contact met ons op