Maanplein 0ong HEERLEN

Home > Bedrijfsmatig aanbod > Maanplein 0ong HEERLEN

Overzicht


TE HUUR : DIVERSE HORECA - WINKELUNITS / KANTOORRUIMTES GESITUEERD IN HEERLENS MEEST PRESTIGIEUZE NIEUWE STADSDEEL!


De stad Heerlen vormt het hart van de regio Parkstad (circa 250.000 inwoners), waartoe ook de steden Kerkrade, Landgraaf en Brunssum behoren. Binnen het stationsgebied (midden in het centrum) van Heerlen is medio 2019 het multifunctionele Maankwartier opgeleverd na een bouwperiode van circa 7 jaar. Dit markante kwartier in de vorm van een kunstwerk is uniek voor Nederland en de Euregio. Enerzijds komt dit door het onder hoogwaardige esthetische eisen ontworpen uiterlijk van de nieuwbouw, anderzijds door de...

Omschrijving


TE HUUR : DIVERSE HORECA - WINKELUNITS / KANTOORRUIMTES GESITUEERD IN HEERLENS MEEST PRESTIGIEUZE NIEUWE STADSDEEL!


De stad Heerlen vormt het hart van de regio Parkstad (circa 250.000 inwoners), waartoe ook de steden Kerkrade, Landgraaf en Brunssum behoren. Binnen het stationsgebied (midden in het centrum) van Heerlen is medio 2019 het multifunctionele Maankwartier opgeleverd na een bouwperiode van circa 7 jaar. Dit markante kwartier in de vorm van een kunstwerk is uniek voor Nederland en de Euregio. Enerzijds komt dit door het onder hoogwaardige esthetische eisen ontworpen uiterlijk van de nieuwbouw, anderzijds door de combinatie van functies en vitale mix van bewoners, bezoekers en ondernemers die het Maankwartier rijk is.

Naast commerciële ruimtes bevinden zich ook het centrale NS- en busstation van Heerlen op deze locatie. En verder op steenworpafstand een hotel, supermarkt, 2 parkings, taxistandplaatsen, woningen, kantoren, enz. De combinatie van dit aanbod zorgt voor een potentieel van vele miljoenen bezoekers / passanten op jaarbasis, hetgeen de exploitatie van een winkel en/of horecaonderneming ten goede komt.

Aanvullende toeloop wordt verwacht van consumenten die het centrum van Heerlen bezoeken en de nabij gelegen Woonboulevard met eveneens miljoenen bezoekers op jaarbasis.

De regio Parkstad is de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland. Dit komt onder andere door de aanwezigheid en combinatie van publiekstrekkers zoals het Thermenmuseum, Gaia Zoo - Leisuredome - Museumplein Kerkrade, Snowworld, Mondo Verde, Langste Trap van Nederland, enz. Een en ander wordt verder versterkt door de situering nabij het Zuid - Limburgse Heuvellandschap, dat eveneens grote hoeveelheden toeristen en fietsfanaten op jaarbasis naar de regio trekt.

Binnen Heerlen worden veel festivals en evenementen georganiseerd zoals Cultura Nova, Raboronde (Wieler Event), The Notorious IBE, ParkCity Live, Dutch Mountain Film Festival en nog veel meer. Heerlen kent een actieve centrumorganisatie die enthousiast bijdraagt aan citymarketing (www.heerlenmijnstad.nl). Al deze elementen versterken het gebied en de stad en daarmee ook haar nieuwste trekpleister: Maankwartier!


Situering - omgeving - bereikbaarheid - parkeren

Het stadshart van Heerlen grenst letterlijk aan het Maankwartier. Dit centrum bevat een breed scala aan faciliteiten en voorzieningen, waaronder de aanwezigheid van vele landelijke en lokale retailers, shoppingcenters, dienstverleners, kantoren, schouwburg, bioscopen, horecafaciliteiten en woonfuncties, hetgeen de dynamiek ten goede komt.

Het centrum wordt niet alleen bezocht door inwoners uit de directe omgeving, maar ook door personen uit de Euregio Maas en Rijn, waartoe steden zoals Aken, Luik, Hasselt en Maastricht behoren.

Het centrale trein- en busstation van Heerlen maakt deel uit van Maankwartier. Dit betekent een uitstekende bereikbaarheid voor bezoekers die gebruik maken van het openbaar vervoer.

Per (vracht)wagen is het stadsdeel ook prima bereikbaar dankzij de Buitenring Parkstad. Deze dubbelbaans weg kent directe aansluitingen naar snelwegen richting Maastricht, Aken, Eindhoven of Antwerpen.

Maankwartier beschikt over twee ondergrondse (betaalde) parkeergarages, die plaats bieden aan vele honderden personenwagens. Deze worden gebruikt door bewoners van de bovengelegen appartementen en huurders van de kantoren / commerciële ruimtes en of derden.

Binnen Maankwartier zijn delen gevuld met partijen zoals supermarktketen Jumbo of Action, Cleverfit, diverse horecaondernemers, de NS (o.a. uitgifte loket / GWK, etc.), maar ook middels kantoorgebruikers zoals de gemeente Heerlen, UWV en Woningstichting Weller.

Noemenswaardig is de komst van de VVV 'Visit Zuid Limburg', die binnen het Maankwartier een spectaculaire nieuwe huisvesting gaat betrekken.

Rondom het Maanplein zijn meerdere units verhuurd, waar naast horeca ook dienstverleners gehuisvest zijn. Het creëren van een horecaplein aldaar is een van de doelstellingen.


Indeling / beschikbare units

Het Maankwartier kan op hoofdlijnen worden verdeeld in drie gebieden : Noordzijde, Plaat en Zuidzijde. De Noordzijde wordt ook wel Maanplein genoemd en voorziet in meerdere commerciële units, die grotendeels op begane grond gesitueerd zijn en qua grootte variëren tussen circa 125 m² tot 350 m² per eenheid. Maanplein 52 omvat zelfs ruim 1.000 m² verdeeld over twee lagen.

Op de plaat (Spoorplein) is nog 1.200 m² kantoorruimte beschikbaar, verdeeld over meerdere lagen. De kantoorruimte is beschikbaar vanaf circa 250 m², waarbij het afwerkniveau in samenspraak nader kan worden afgestemd (casco is de basis).

Aan de zuidzijde (Stationsplein) is nog één unit beschikbaar ter grootte van circa 1.000 m² !

Voor het actuele overzicht alsmede de daarin opgenomen overzichtstekening verwijzen wij u naar onze brochure die u op de site kunt downloaden.


Huuruitgangspunten

Huurbetaling - per maand vooraf te voldoen.

BTW - is van toepassing (21% toeslag op de huur).

Indexering - jaarlijks voor het eerst 1 jaar na huuringang op reguliere wijze.

Huurtermijn - in beginsel 5 jaar met telkens 5 jaar verlenging, doch zaken zijn bespreekbaar.

Opzegtermijn - tenminste 12 maanden voor enig expiratiemoment.

Services - verwarming en koeling middels aansluiting op het Mijnwaterproject vormt een verplichting (meer informatie op aanvraag). Het voorschot zal hiertoe in samenspraak met huurder worden vastgesteld. Huurder dient zelf de levering van elektra en water te verzorgen. Verder is huurder een bijdrage verschuldigd i.v.m. schoonmaak algemene ruimte en verlichting, aankleding, enz. Verhuurder raamt de bijdrage voor bovengenoemde elementen op circa € 22,50 /m²/jr. ex. BTW.

Opleverniveau - 'casco' => afgewerkte cementdekvloer, ruwe wanden, vloer en plafond. Aansluitingen water en elektra tot in de meterkast.

Zekerheidsstelling - 3 maanden betalingsverplichting (huur + BTW + services => bankgarantie of waarborgsom).

Aanvaarding - in principe per direct, doch wel t.a.t. onder voorbehoud akkoord verhuurder.

Contract - standaard ROZ-contract model winkel- of kantoorruimte (afhankelijk van het soort gebruik) inclusief algemene bepalingen.


Overige elementen

Bestemming - de vigerende bestemming luidt 'Centrum' hierbij is een breed scala aan activiteiten (o.a. retail, horeca, dienstverlening of kantoor) toegestaan.

Bezichtiging - een bezichtiging kan geheel vrijblijvend worden verzorgd in samenspraak via ons kantoor of de verhurend makelaar. Wij maken hier graag voldoende tijd voor vrij!

Kenmerken


Hoofd bestemming horeca
Neven bestemming winkelruimte
Totaal vloeroppervlak 2400 m²
Straat Maanplein
Huisnummer 0ong
Postcode 6412AZ
Plaats HEERLEN
Provincie Limburg
Status beschikbaar
Ligging stationslocatie, winkelgebied stadscentrum
Afstand afrit snelweg < 500 m
Afstand NS station < 500 m
Afstand bus knooppunt < 500 m
Afstand bushalte < 500 m
Afstand bank < 500 m
Afstand ontspanning < 500 m
Afstand restaurant < 500 m
Afstand winkel < 500 m

Media


Ligging


Brochure


U kunt de brochure hier downloaden
Hoofdbestemming: horeca
Totaal vloeroppervlak: 2400m²
Neem contact met ons op