Akerstraat 64- 66 HEERLEN

Home > Bedrijfsmatig aanbod > Akerstraat 64- 66 HEERLEN

Overzicht


WOON-WINKELCOMPLEX OP ZICHTLOCATIE GESITUEERD NABIJ CENTRUM HEERLEN


Inleiding

Aan de Akerstraat 64 _ 66 in Heerlen wordt op een absolute zichtlocatie het pand van de voormalige bakkerij Kengen te koop aangeboden. Doordat de bakkerij hier decennia lang gehuisvest heeft gezeten, vormt het een echt herkenningspunt voor velen binnen de regio.

Onderhavig complex voorziet in circa 420 m² VVO commerciële ruimte op begane grond (exclusief souterrain), een casco afgewerkte (onzelfstandige) bovenwoning, alsmede een aan de achterzijde van het object gelegen parkeerfaciliteit t.b.v. ca. 6 - 8 personenwagens. Ten gevolge van de indeling,...

Omschrijving


WOON-WINKELCOMPLEX OP ZICHTLOCATIE GESITUEERD NABIJ CENTRUM HEERLEN


Inleiding

Aan de Akerstraat 64 _ 66 in Heerlen wordt op een absolute zichtlocatie het pand van de voormalige bakkerij Kengen te koop aangeboden. Doordat de bakkerij hier decennia lang gehuisvest heeft gezeten, vormt het een echt herkenningspunt voor velen binnen de regio.

Onderhavig complex voorziet in circa 420 m² VVO commerciële ruimte op begane grond (exclusief souterrain), een casco afgewerkte (onzelfstandige) bovenwoning, alsmede een aan de achterzijde van het object gelegen parkeerfaciliteit t.b.v. ca. 6 - 8 personenwagens. Ten gevolge van de indeling, bestemming en situering nabij de binnenstad is het pand uitermate geschikt voor gebruik middels retail, dienstverlening, wonen of een combinatie hiervan.


Heerlen Centrum en directe omgeving

De stad Heerlen vormt het hart van de regio Parkstad (circa 250.000 inwoners), waartoe ook de steden Kerkrade, Landgraaf en Brunssum behoren. Ten gevolge van de centrale ligging nabij Duitsland en België bestaat het verzorgingsgebied uit ruim 800.000 personen.

Het pand is gelegen aan de Akerstraat in Heerlen. Deze weg vormt de hoofdverbindingsweg tussen Heerlen Centrum en Heerlen Zuid. De directe omgeving wordt verder vooral gekenmerkt door de aanwezigheid van dienstverleners (zoals meerdere uitzendbureaus), retailers en woningen.

Het kernwinkelgebied van Heerlen grenst bijna letterlijk aan onderhavig object. Dit gebied omvat velerlei voorzieningen, variërend van retail (landelijke ketens) tot dienstverlening, een schouwburg, stadhuis, enz. Het Pancratiusplein vormt hierbij hét horecaplein van de stad / regio en is op circa 2 minuten loopafstand gelegen.

Kortom: we spreken van een dynamisch en veelzijdige locatie die volop kansen biedt voor ondernemers, al dan niet gecombineerd met wonen!


Indeling / voorzieningen

De commerciële ruimte op begane grond voorziet in een verkoopruimte (ca. 67 m² VVO) aan de straatzijde, alsmede twee in elkaar overlopende werkruimtes (o.a. voorzien van een lichtstraat) met een gezamenlijke oppervlakte van ca. 355 m² VVO, waardoor deze ruimte ook uitermate geschikt zou kunnen worden gemaakt als showroom of kantoortuin. Aan de achterzijde is een (overkapte) parkeerplaats gesitueerd t.b.v. circa 6 - 8 personenwagens. Onderhavig terrein is afsluitbaar (vanaf de Akerstraat) en tevens bruikbaar t.b.v. laden en lossen.

Het souterrain is bereikbaar middels meerdere trappartijen, omvat ca. 260 m² VVO, gekoppeld aan een hoogte van ca. 2.25 m¹ en is vooral bruikbaar voor opslag c.q. technische installaties.

De onzelfstandige en thans casco afgewerkte bovenwoning is gesitueerd op de eerste (ca. 64 m²), tweede (ca. 50 m²) en derde verdieping (ca. 30 m²). De eerste verdieping omvat een open keuken, toilet en woonkamer, terwijl de tweede verdieping in twee slaapkamers, 2e toilet en badkamer (douche / wastafel) voorziet. De zolderverdieping is bereikbaar middels een vaste trap. NB : strikt genomen zal gebruik als woning opnieuw ingericht moeten worden bij de gemeente Heerlen. Meer informatie op aanvraag.


Prijsstelling

Vraagprijs : € 300.000,= kosten koper voor het geheel


Bijzonderheden

- het object is traditioneel gebouwd => beton- en houtvloeren, gemetselde gevels, kunststof- en houtenkozijnen, pannendak & platdak v.v. bitumen, vaste scheidingswanden
- bouwjaar => conform BAG-viewer 1910 en 1930
- kadastraal staat het geheel bekend als gemeente Heerlen, sectie E, nummers 2842, 6376, 6412, 6642 en 6410 ter grootte van respectievelijk 289 m², 162 m², 278 m², 38 m² (voorlopige inmeting) en 42 m² => in totaal aldus 809 m² (zie ook onderstaande overzichtstekening)
- de WOZ-waarde (peildatum 01-01-2018) van huisnummer 64 bedroeg € 273.000,= en van nr. 66 € 137.000,=
- de vigerende bestemming luidt 'gemengd'. Hierbij is dienstverlening en wonen toegestaan. Ook is sprake van de functieaanduiding 'detailhandel', waardoor detailhandel op begane grond is toegestaan
- het object is per direct beschikbaar
- het pand wordt in de huidige staat opgeleverd, doch wel leeg en ontruimd & bezemschoon
- de frontbreedte bedraagt circa 6.10 meter
- indelingstekeningen zijn op verzoek beschikbaar
- er is te allen tijde sprake van een voorbehoud goedkeuring door de eigenaar.

Kenmerken


Hoofd bestemming winkelruimte
Neven bestemming kantoorruimte
Koopprijs €300000 k.k.
Totaal vloeroppervlak 682 m²
Straat Akerstraat
Huisnummer 64- 66
Postcode 6411HC
Plaats HEERLEN
Provincie Limburg
Status verkocht onder voorbehoud
Ligging winkelgebied stadscentrum, woonwijk
Afstand afrit snelweg 1500 m - 2000 m
Afstand NS station 1000 m - 1500 m
Afstand bus knooppunt 1000 m - 1500 m
Afstand bushalte < 500 m
Afstand bank 1000 m - 1500 m
Afstand ontspanning < 500 m
Afstand restaurant < 500 m
Afstand winkel < 500 m

Media


Ligging


Brochure


Hoofdbestemming: winkelruimte
Koopprijs: €300000 k.k.
Totaal vloeroppervlak: 682m²
Neem contact met ons op